Dat het lastige maanden geweest zijn door een welbepaald virus, weten we allemaal. En dat er vermoedelijk nog lastige maanden zullen volgen, is eveneens geen geheim. Maar daar willen we nu even niet aan denken. Het team van CAR De Schakel wil samen met de zorggebruikers een frisse, sprankelende start nemen in het nieuwe jaar!

Tijdens de eerste week van de kerstvakantie was het CAR gesloten. We laadden onze batterijtjes op om er in het nieuwe jaar weer in te vliegen. Sinds maandag 3 januari zijn we terug op post. We dachten na over een nieuw concept, om de tweede week van de kerstvakantie wat kleur te geven. We organiseerden corona-veilige, feestelijke therapienamiddagen (jawel, mét een hapje en een drankje) voor onze kleutertjes en kinderen van de lagere school.

Onze kleuters werden ondergedompeld in het thema winterpret aan de hand van boekjes, woordenschatspelletjes, een parcours, fijn- en grafomotorische opdrachtjes,… De kinderen van de lagere school vertoefden in het land der gevoelens. We bekeken zoek-, situatie- en babbelprenten en de kinderen speelden een emoji-spel en een ren-je-rot-quiz.

En of we er in gevlogen zijn! Dat bewijzen deze sfeerbeelden alvast.

PS: enkele kinderen maakten ons al meer dan duidelijk dat ze staan te popelen om uitgenodigd te worden voor een volgend feestje ?. We blijven verder nadenken over therapeutisch zinvolle en creatieve invulling van de vakanties. We houden jullie zeker op de hoogte!