Van 26/01/2023 t.e.m. 1/02/2023 was het week van de poëzie, met dit jaar VRIENDSCHAP als centraal thema: “vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt”, zo lezen we op de website van de poëzieweek.

We delen graag een aantal tips:

TIP 1

Dit versjesgroeiboek voor jong en oud van Jan Smeekens is een absolute aanrader. De auteur schrijft dat er tal van redenen te bedenken zijn waarom het lezen van gedichten met kinderen thuis en op school belangrijk is. Het spel met ritme en rijm vergroot hun taalgevoel, stimuleert de fantasie en het denkvermogen, bevredigt hun gevoel voor schoonheid, geeft woorden aan emoties… dát en nog meer is allemaal waar. Daar zijn we het helemaal mee eens.

TIP 2: hier vind je een handige poëzie-tip-lijst per leeftijd.

TIP 3: Heeft de dicht-microbe jou ook te pakken en wil je graag zelf een gedicht schrijven? Dan kunnen deze tien tips je misschien verder helpen.

 

Dat het week van de poëzie was, hebben we ook in De Schakel mogen beleven!

Onze enthousiaste logopedisten namen onze zorggebruikers – klein en groot – mee op sleeptouw. Verschillende kinderen gingen zelf creatief aan de slag. Het resultaat daarvan kunnen jullie hieronder bekijken. En om de week goed af te ronden, sluiten we af met… een klein gedichtje 😉.

De poëzieweek zit erop,

de gedichtjes zijn echt top.

 Wil jij je ook door onze versjes laten overdonderen,

stap dan zeker onze wachtzaal even binnen om onze werkjes te komen bewonderen!